The top 5 tools to boost your productivity and efficiency

The top 5 tools to boost your productivity and efficiency

Ήμουν δεν ήμουν 9 χρόνων όταν μυήθηκα για πρώτη φορά στον μαγικό κόσμο των υπολογιστών. Αμέσως κατάλαβα πως αυτό που ήθελα να κάνω στη ζωή μου ήταν να γίνω προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών. 
Ήταν κεραυνοβόλος έρωτας και πράγματι ακολούθησα το επάγγελμα του προγραμματιστή για περισσότερα από 20 χρόνια. 
Σε αυτό το μακρύ και συναρπαστικό ταξίδι μου έμαθα να χρησιμοποιώ τους υπολογιστές όχι μόνο για να δίνω λύσεις στους πελάτες μου αλλά και για να κάνω τη ζωή μου πιο εύκολη και αποτελεσματική. 
Δημιούργησα λοιπόν μία σειρά από εργαλεία, τα οποία και θέλω να μοιραστώ μαζί σου. 

top-5-tools-productivity

Tα εργαλεία που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα:

Πριν από περίπου 15 χρόνια, δημιούργησα ένα απλό εργαλείο για να παρακολουθώ τα έξοδά μου. Ήταν η περίοδος που δημιούργησα την οικογένειά μου και ήθελα να βεβαιωθώ ότι θα έχω ένα βασικό οικονομικό πλάνο. 

Από τότε συνεχίζω να προσαρμόζω το εργαλείο αυτό, προσθέτοντας περισσότερη λειτουργικότητα για να καλύψει περισσότερες ανάγκες και να το κάνω όλο και πιο αποτελεσματικό. Επί του παρόντος το χρησιμοποιώ για να ρυθμίσω τον προϋπολογισμό μου και να έχω μια σαφή επισκόπηση όλων των προηγούμενων τρεχόντων και μελλοντικών εξόδων μου. Το εργαλείο “My Budget and Expenses Tracker” με βοηθάει πάρα πολύ να είμαι προδραστικός και να αποφεύγω τις υπερβολικές δαπάνες. 

Πριν από λιγότερο από 10 χρόνια, ερωτεύτηκα την προσωπική εξέλιξη και τη Στοχοθεσία. Άρχισα να θέτω στόχους για το κοντινό και το μακρινό μέλλον. Μικρούς, μεσαίους και μεγάλους στόχους που απαιτούν λεπτομερές σχέδιο για την επίτευξή τους. 

Χωρίς το κατάλληλο εργαλείο, αυτή η άσκηση θα ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Έχοντας αυτή την πρόκληση μπροστά μου, δεν έχασα χρόνο. Δημιούργησα το εργαλείο “My Goals Tracker” το οποίο χρησιμοποιώ συστηματικά από τότε. Το εργαλείο με βοηθάει όχι μόνο να οργανώνω τους στόχους μου αλλά και να παρακολουθώ την πρόοδο που κάνω, επιτρέποντάς μου να ξέρω αν και πότε πρέπει να αλλάξω το σχέδιο δράσης μου. 

Κατά καιρούς, υπήρξαν περίοδοι στη ζωή μου κατά τις οποίες ένιωθα πολύ πιεσμένος χωρίς να ξέρω το γιατί. Αποφάσισα να αρχίσω να κρατάω ένα πολύ απλό ημερολόγιο για να καταγράφω τις καθημερινές μου δραστηριότητες. Τι έφαγα, τι έκανα, πως κοιμήθηκα, με ποιους συναντήθηκα, πως ήταν ο καιρός κτλπ. 
Ο στόχος μου ήταν να αναλύω στη συνέχεια το ημερολόγιό μου προσπαθώντας να εντοπίσω μοτίβα και κίνητρα συμπεριφοράς που θα μπορούσαν να με βοηθήσουν να μάθω αν κάτι πυροδοτούσε το άγχος μου. 
Έτσι προέκυψε το εργαλείο “My Personal Daily Journal”. Καθώς περνούσαν τα χρόνια, άρχισα να εμπλουτίζω την πληροφορία που κρατούσα στο αρχείο ώστε η ανάλυση και τα συμπεράσματά μου να είναι πιο ακριβή. 
Έχω καταφέρει να βρω συμπεριφορές που επηρεάζουν την καθημερινότητά μου και φροντίζω να τις αποφεύγω. Έχω βρει όμως και πράγματα που με βοηθούν στην καθημερινότητά μου π.χ. η άσκηση, επομένως φροντίζω να την εντάξω στην καθημερινότητά μου όσο πιο συχνά γίνεται. 
Ταυτόχρονα, μέσω αυτής της δραστηριότητας μπορώ να ταξιδέψω πίσω στο χρόνο και να θυμηθώ πράγματα που μου συνέβησαν πολλά χρόνια πριν. Είναι πολύ έντονο συναισθηματικά! 

Σε αυτό το μάθημα θέλω να μοιραστώ μαζί σας αυτό το αρχείο και να σας παρακινήσω να ξεκινήσετε το δικό σας ημερολόγιο, ώστε να βελτιώσετε την καθημερινότητά σας αλλά και να κρατήσετε ζωντανές όλες τις αναμνήσεις σας! 

Το προσωπικό μου ημερολόγιο λειτούργησε τόσο καλά για μένα, που αποφάσισα να δημιουργήσω κάτι παρόμοιο και για τη δουλειά μου. Έχει κάπως διαφορετική δομή, προσανατολισμένη περισσότερο στο επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά με έχει βοηθήσει πάρα πολύ να οργανώσω την επαγγελματική μου ζωή. 
Μπορώ να χρησιμοποιήσω το εργαλείο “My Business Journal” για να κρατάω σημειώσεις ώστε να μπορώ ανά πάσα στιγμή να θυμηθώ πράγματα που συνέβησαν στο παρελθόν για ένα συγκεκριμένο project ή εργασία. 
Μου επιτρέπει επίσης να δημιουργήσω πρότυπα που μπορώ να χρησιμοποιήσω στα επόμενά μου projects βλέποντας τι ήταν αυτό που δούλεψε στο παρελθόν και τι όχι. 
Ταυτόχρονα χρησιμοποιώ το ίδιο αρχείο για να παρακολουθώ τους στόχους μου στην εταιρία ώστε να γνωρίζω ανά πάσα στιγμή πόσο κοντά ή μακριά βρίσκομαι από την ολοκλήρωσή τους. 

Όταν ήμουν περίπου 10 χρόνων έλαβα μία πρόσκληση γενεθλίων από ένα φίλο μου. Ο φίλος μου με είχε καλέσει στο πάρτι γενεθλίων του που ήταν προγραμματισμένο να γίνει σε δύο μήνες. Θυμάμαι τον εαυτό μου να νιώθω τόσο ενθουσιασμένος κάθε μέρα για τους επόμενους δύο μήνες μόνο με τη σκέψη αυτού του πάρτι!
Πριν από λίγο καιρό θυμήθηκα αυτό το γεγονός και αποφάσισα να το εκμεταλλευτώ! 
Αυτό που σκέφτηκα ήταν “γιατί να μην κάνω ένα ημερολόγιο με όλα αυτά που μου αρέσουν να κάνω, όλα τα γεγονότα που με κάνουν να νιώθω καλά, όλα τα τηλεοπτικά προγράμματα που μου αρέσει να παρακολουθώ, όλες τις συναυλίες που θέλω να παρευρεθώ και γενικά όλα αυτά τα ευχάριστα που με περιμένουν στο μέλλον” ώστε να έχω σχεδόν κάθε μέρα κάτι καλό να σκέφτομαι πως σύντομα θα γίνει πραγματικότητα. Και το έκανα! Δημιούργησα το εργαλείο “My Happy Calendar” που θα ήθελα να σας προσφέρω και είμαι σίγουρος ότι θα βρείτε τόνους ιδεών να συμπληρώσετε για κάθε μέρα του χρόνου. 

Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα:

Στο μάθημα αυτό θα δεις αναλυτικές οδηγίες στο πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα εργαλεία αυτά για να:

  • πάρεις τον έλεγχο των οικονομικών σου στα χέρια σου 
  • οργανώσεις και να πετύχεις τους στόχους σου 
  • οργανώσεις την προσωπική σου ζωή 
  • οργανώσεις την επαγγελματική σου ζωή 
  • βλέπεις τη ζωή με μεγαλύτερη αισιοδοξία 

Αλλά υπάρχει και άλλο! 

Σε αυτό το μάθημα θα βρεις επίσης:

– ένα βίντεο με θετικές δηλώσεις που μπορείς να επαναλαμβάνεις στον εαυτό σου για να βελτιώσεις την ψυχολογική σου κατάσταση 
–  ένα ημερολόγιο αξιολόγησης της ζωής σου καθώς και 
50 συμβουλές παραγωγικότητας 

Τι απαιτείται από εσένα:

Το μόνο που χρειάζεται από εσένα είναι: 

  • η γνώση της Αγγλικής γλώσσας (γιατί το μάθημα είναι στα αγγλικά) 
  • η επιθυμία να γίνεις πιο παραγωγικός/ή και αποδοτικός/ή 
  • η επιθυμία να ζήσεις τη ζωή σου στο μέγιστο 
  • η παραδοχή πως είσαι ο/η μόνος/η υπεύθυνος/η για τη ζωή σου 
  • η δέσμευση ότι θα αφιερώσεις λίγο χρόνο να μάθεις να χρησιμοποιείς τα εργαλεία! 

Χιλιάδες μαθητές έχουν ήδη κάνει την εγγραφή τους στο μάθημα. 
Εσύ τι περιμένεις? 
Πάμε να δούμε βήμα-βήμα με απλές και κατανοητές οδηγίες πως να ανακαλύψεις τα κρυμμένα σου όνειρα και να οργανώσουμε τη ζωή σου ώστε να τα κάνεις πραγματικότητα!