Γνώρισε το Γιώργο

Γνώρισε το Γιώργο

Γεια σου! Είμαι ο Γιώργος!
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Νίκαια του Πειραιά τα χρόνια της γειτονιάς, της αμπάριζας, των μήλων, των πάρτυ και της αλάνας…
Από μικρός είχα έφεση στην οργάνωση, στην παραγωγικότητα και στην πειθαρχία. Το διάβασμα ήταν η αγαπημένη μου ασχολία ενώ η προσοχή στη λεπτομέρεια, η αναλυτική σκέψη, τα νούμερα και οι αριθμοί ήταν αυτά που με τραβούσαν περισσότερο.
Υπήρξα αυστηρός με τον εαυτό μου και η επιδίωξη της τελειότητας έγινε σχεδόν αυτοσκοπός. Αυτός ο αυτοσκοπός δημιούργησε όμως αρκετά προβλήματα και ανησυχίες.
Σε αυτή μου τη διαδρομή στη ζωή, συνάντησα πολλούς ανθρώπους με παρόμοια προβλήματα και ανησυχίες. Ανθρώπους που στοιχειώνονταν από τα λάθη το παρελθόντος και από φανταστικά σενάρια του μέλλοντος.

Ανθρώπους απλούς, καθημερινούς που παλεύουν με φανταστικούς εχθρούς μέσα στο μυαλό τους και φανταστικές ιστορίες που κατά 95% δεν θα συμβούν ποτέ. Ανθρώπους που χάνουν τον ύπνο τους και την ενέργειά τους. Που χάνουν το ενδιαφέρον για τη ζωή.
Έχω υπάρξει αυτός ο άνθρωπος. Έχω υπάρξει ο άνθρωπος που φοβόταν και τη σκιά του. Ο άνθρωπος που ζούσε κλειδωμένος στο μυαλό του και τις ιστορίες του.

Μέχρι που ήρθε η σκλήρυνση κατά πλάκας. Στα 23 μου. Ο χειρότερος εφιάλτης στην αρχή ο καλύτερος σύμβουλος στη συνέχεια. Μέσα από την αρρώστια μου κατάλαβα πολλά πράγματα για τη ζωή μου. Ένα από αυτά ήταν πως τόσα χρόνια ανησυχούσα για τους λάθος λόγους. Ίσως και αυτή η ανησυχία μου ήταν και ο λόγος που ήρθε στη ζωή μου.
Ξαφνικά όλα αυτά για τα οποία ανησυχούσα, φάνταζαν πλέον τόσο ασήμαντα. Είχε αλλάξει ο τρόπος που έβλεπα τα πράγματα. Μέσα από την αρρώστια μου έμαθα να βρίσκω σημασία, νόημα και χαρά στα απλά.
Έμαθα να αναζητώ τη χαρά στη στιγμή, στο τώρα. Έμαθα να προσπαθώ να απολαμβάνω το ταξίδι και όχι μόνο τον προορισμό
Έμαθα να εκτιμώ αυτά που έχω και όχι αυτά που δεν έχω. Έμαθα να είμαι ευγνώμων για τα απλά, τον αέρα που αναπνέω, τον πρωινό μου καφέ.

Η διαδρομή μου...

στοχοθεσία-stoxothesia

Ένα εσωτερικό κάλεσμα με ώθησε να έρθω πιο κοντά με τους ανθρώπους που περνούν δυσκολίες στη ζωή τους και να τους παρηγορήσω, να τους βοηθήσω και να τους διδάξω όλα όσα έμαθα..
Έτσι άρχισα να μιλάω με κόσμο, να μοιράζομαι τις εμπειρίες μου, να βοηθάω όπου μπορώ και στη συνέχεια δημιούργησα και μία κοινότητα στο Facebook. Την κοινότητα της Στοχοθεσίας.
Μέσα από αυτή την κοινότητα ήρθα ακόμα πιο κοντά στους ανθρώπους και είδα από πρώτο χέρι την ανάγκη τους για επικοινωνία και βοήθεια
Αποφάσισα να γίνω όσο καλύτερος γίνεται για να δω πως μπορώ να βοηθήσω ακόμα περισσότερο. 
Παρακολούθησα πολλά μαθήματα, σεμινάρια και προγράμματα πανεπιστημίου μέχρι να γίνω πιστοποιημένος Life Coach. Πλέον είμαι σε θέση μέσα από μεθοδολογίες και εργαλεία να βοηθήσω ακόμα καλύτερα τους ανθρώπους να βάλουν σε τάξη τη ζωή τους, να οργανώσουν το χρόνο και τη μέρα τους και να διαχειριστούν όλες αυτές τις αρνητικές σκέψεις που προσπαθούν να μπουν ανάμεσα σε αυτούς και τα όνειρά τους.

Θα ήταν χαρά μου να σου προσφέρω όποια βοήθεια μπορώ μέσα από τη σελίδα μου αλλά και μέσα από μία προσωπική συνεργασία Coaching στην οποία θα ακούσω το πρόβλημά σου και θα σε βοηθήσω να ανακαλύψεις τις αξίες και τα ιδανικά σου αλλά και να σχεδιάσεις και να υλοποιήσεις έναν ή περισσότερους στόχους στη ζωή σου.
Πιστεύω ακράδαντα ότι μπορείς να σχεδιάσεις και να υλοποιήσεις τη ζωή που ονειρεύεσαι και είμαι εδώ για να σε βοηθήσω να το πετύχεις!

Γεώργιος Γρηγοράκης

Με μια ματιά...

  • Life Coach (IAPC&M – The International Authority for Professional Coaching and Mentors)
  • Κάτοχος πιστοποίησης “Diploma in Coaching with NLP” από τον οργανισμό INLPTA (International NLP Trainers Association)
  • IEMT Practitioner – The association for IEMT Practitioners
  • Συγγραφέας του βιβλίου “Στοχοθεσία – Θέσε τα όνειρά σου σε κίνηση”
  • Δάσκαλος στην online πλατφόρμα Udemy με το πρόγραμμα “Στοχοθεσία – Ανακάλυψε, οργάνωσε και πέτυχε τους στόχους σου” με περισσότερους από 11.000 μαθητές.
  • Ιδρυτής της “Στοχοθεσίας “https://www.facebook.com/stoxothesia” της κοινότητας προσωπικής εξέλιξης με περισσότερα από 20.000 μέλη.