Πολυάσχολη μητέρα? Βρες ελεύθερο χρόνο σε 3 ΒΗΜΑΤΑ

Πολυάσχολη μητέρα χωρίς ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό της που κάθεται στον καναπέ κρατώντας ένα παιδί στα χέρια της ενώ ταυτόχρονα είναι απασχολημένη μιλώντας στο τηλέφωνο

Η ζωή της σύγχρονης μητέρας είναι μία συνεχής διελκυστίνδα.  Μία ατέρμονη προσπάθεια να προλάβει τα πάντα μεταξύ σπιτιού, σούπερ μάρκετ, σχολείου, γραφείου κλπ. ξοδεύοντας κάθε δευτερόλεπτο του χρόνου της για όλους τους άλλους χωρίς ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό της!

Μήπως αναγνωρίζεις τον εαυτό σου να βρίσκεται σε μία εύθραυστη ισορροπία μεταξύ κάποιων ή ακόμα και όλων των παρακάτω?

 • των δουλειών του σπιτιού
 • μιας απαιτητικής καριέρας
 • της φροντίδας των παιδιών
 • της φροντίδας του συντρόφου σου

Μήπως τρέχεις συνεχώς για όλους και για όλα χωρις ελεύθερο χρόνο για να σκεφτείς τις δικές σου επιθυμίες? Τα δικά σου όνειρα? Τις δικές σου ανάγκες?

Η ζωή τρέχει γοργά!

Καθώς τα χρόνια περνούν αθόρυβα και ανησυχητικά γρήγορα, είναι πολύ εύκολο να ξεχάσεις -χαμένη στις υποχρεώσεις- πως η ζωή είναι ένα υπέροχο δώρο που σου έχει δοθεί μόνο για μία φορά.

Και είναι πολύ πιθανό εάν συνεχίσεις σε αυτούς τους ρυθμούς να ξυπνήσεις μια μέρα λίγο πριν το κλείσιμο της αυλαίας σου και να αναρωτηθείς:

 • Πως έφτασα μέχρι εδώ?
 • Πως πέρασαν τα χρόνια τόσο γρήγορα?
 • Τι έχω κάνει για μένα?

Τα καλά νέα είναι πως ποτέ δεν είναι αργά για να κάνεις την αλλαγή στη ζωή σου ώστε να:

 • βρεις ελεύθερο χρόνο
 • ξαναβρείς τη χαμένη σου ελπίδα
 • να ξανανοιώσεις τα χαμένα σου πάθη και επιθυμίες
 • να βιώσεις πολλές μικρές στιγμές ευτυχίας στην καθημερινότητά σου

Ποτέ δεν είναι αργά να ξαναθυμηθείς όλα εκείνα που σου έφερναν κάποτε χαρά, τα χόμπι και τις δραστηριότητες που κάποτε έκαναν την καρδιά σου να πεταρίζει και όλα αυτά που άφησες στην άκρη για χάρη των άλλων.

Και είναι σημαντικό να τα θυμηθείς γιατί αυτές οι στιγμές είναι αναγκαίες για την ευημερία σου και θα βοηθήσουν όχι μόνο εσένα αλλά και αυτούς που υπάρχουν στη ζωή σου.

Η αλλαγή στη ζωή σου δεν χρειάζεται να είναι δραματική. Δεν θα χρειαστεί να αλλάξεις όλες σου τις συνήθειες και υποχρεώσεις.

Η αλλαγή στη ζωή σου μπορεί να ξεκινήσει με μικρά βήματα. Θα ξεκινήσει εντάσσοντας στην αρχή μικρές στιγμές ανεμελιάς και ευτυχίας ακόμα και αν είναι μόνο για μερικά λεπτά της ημέρας.

Πάμε τώρα να δούμε μαζί 3 βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις για να δεις τη ζωή σου να μεταμορφώνεται..

Βήμα Πρώτο

Αναγνώρισε τις επιθυμίες σου.

Σιλουέτες γυναικών που χορεύουν για να τονίσουν μία από τις ευχάριστες δραστηριότητες που μπορούν να εντάξουν στη ζωή τους αν καταφέρουν να βρουν ελεύθερο χρόνο.

Διάθεσε λίγο χρόνο και σκέψου τι είναι αυτό που σου λείπει. Τι είναι αυτό που πολλές φορές έχεις πιάσει τον εαυτό σου να μονολογεί πως θα ήθελε να κάνει αλλά δεν έχει χρόνο. Κάποιο ξεχασμένο όνειρο, κάποια επιθυμία ή κάποιο πάθος.
Σκέψου! Τι θα ήθελες να κάνεις εάν είχες λίγο παραπάνω ελεύθερο χρόνο?

Πάρε ένα κομμάτι χαρτί λοιπόν και γράψε τις δραστηριότητες που σκέφτηκες.

Μερικά παραδείγματα είναι: να απομονωθείς για να ακούσεις μουσική, να ζωγραφίσεις, να χορέψεις, να πιείς τον καφέ σου στην απόλυτη ησυχία, να κάνεις λίγο γιόγκα, να κάνεις διαλογισμό, να κάνεις μία βόλτα στο πάρκο, να απολαύσεις το γεύμα σου, να βγεις με κάποιον/α φίλο/η, να κάνεις ένα spa, να πιείς ένα ποτό κλπ.

Μετά διάλεξε δύο από αυτές τις δραστηριότητες που θα ήθελες περισσότερο να κάνεις.

Ένα template που θα βοηθήσει την αναγνώστρια να καταγράφει δύο δραστηριότητες που θα ήθελε να κάνει στον ελεύθερο χρόνο της.

Βήμα Δεύτερο

Ψάξε να βρεις ελεύθερο χρόνο μέσα στην εβδομάδα σου. Η έρευνά σου θα πρέπει να εστιάσει στις δραστηριότητες εκείνες που δεν προσφέρουν σχεδόν τίποτα στην εξέλιξή σου και την ευτυχία σου.

Μερικά παραδείγματα για να σε βοηθήσω είναι τα εξής:

 • απεριόριστη τηλεόραση χωρίς λόγο
 • ειδήσεις στην τηλεόραση ή στο ίντερνετ που σου πλακώνουν την ψυχή
 • ατέρμονες ώρες στο τηλέφωνο για κουτσομπολιό
 • ώρες στο ίντερνετ και τα κοινωνικά δίκτυα

Είναι σχεδόν σίγουρο πως ξοδεύεις έστω και λίγο χρόνο σε μία ή περισσότερες από αυτές τις δραστηριότητες.

Κοίταξε λοιπόν το πρόγραμμά σου και βρες δύο από αυτές τις δραστηριότητες τις οποίες θα μπορούσες να ελαττώσεις ή να σταματήσεις.

Ένα template που θα βοηθήσει την αναγνώστρια να καταγράψει δύο δραστηριότητες της καθημερινότητάς της που θα μπορούσε να ελαττώσει ή να σταματήσει ώστε να δημιουργήσει ελεύθερο χρόνο για πιο ευχάριστες και ουσιαστικές δραστηριότητες

Πριν πάμε στο τρίτο βήμα θα ήθελα να σου προσφέρω εντελώς δωρεάν ένα μάθημα για να ξεπεράσεις την αναβλητικότητα το οποίο μπορείς να βρεις κάνοντας κλικ εδώ. Μη χάνεις άλλο χρόνο. Παρακολούθησε το δωρεάν μάθημα με όλες τις τεχνικές και τα εργαλεία για να σταματήσεις να είσαι αναβλητική!

Μία περιγραφή του δωρεάν μαθήματος για την αντιμετώπιση της αναβλητικότητας που θα βοηθήσει την μαθήτρια να ασχοληθεί με τα πράγματα που την ευχαριστούν.

Βήμα Τρίτο

Δέσμευσε ένα δίωρο στην ατζέντα σου για να πραγματοποιήσεις την πρώτη ή τη δεύτερη επιλεγμένη σου δραστηριότητα από το δεύτερο βήμα. Ενημέρωσε τον κόσμο γύρω σου πως κατά την διάρκεια αυτού του δίωρου δεν θα είσαι διαθέσιμη.
Βάλε υπενθύμιση στο κινητό σου και ρύθμισε την έτσι ώστε να ενεργοποιηθεί 2 ώρες πριν ξεκινήσει η δραστηριότητα ώστε να μην έχεις δικαιολογίες ότι το ξέχασες ή δεν είχες χρόνο να προετοιμαστείς σωματικά και ψυχολογικά.

Όταν έρθει εκείνη η μέρα και ώρα, θα πρέπει να τιμήσεις την υπόσχεση που έδωσες στον εαυτό σου και να κάνεις αυτό για το οποίο δέσμευσες τον χρόνο σου.

Ένα template που θα βοηθήσει την αναγνώστρια να δεσμευτεί να κάνει μία ευχάριστη δραστηριότητα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν όνειρα, ενθουσιάζονται πολύ εύκολα και κάνουν πλάνα και σχέδια αλλά όταν έρθει η στιγμή να κάνουν αυτό για το οποίο δεσμεύτηκαν, κάνουν πίσω και αρχίζουν τις δικαιολογίες.
Αυτή είναι η στιγμή που θα πρέπει να φανείς δυνατή και να κάνεις αυτό που δεσμεύτηκες. Αν χρειάζεσαι μία ώθηση για να παρακάμψεις τις δικαιολογίες, δες το δωρεάν μάθημα για το πως να νικήσεις την αναβλητικότητα.

Σκέψου πως έχεις υποχρέωση να δώσεις στον εαυτό σου αυτό που του αξίζει. Λίγο ελεύθερο χρόνο για να κάνει αυτά που αγαπά!

Επίλογος

Αυτά λοιπόν είναι τα τρία βήματα για να βρεις ελεύθερο χρόνο και να εντάξεις στιγμές ευτυχίας στην καθημερινότητά σου.
Μπορεί να ακούγεται πολύ απλοϊκό αλλά όλα στη ζωή μας μπορούν να γίνουν απλά. Εμείς είμαστε αυτοί που τα κάνουμε δύσκολα.

Όπως κάθε τι στη ζωή θέλει προσπάθεια και υπομονή. Η συνήθεια που έχει παγιωθεί αυτή τη στιγμή στη ζωή σου μπορεί να σε δυσκολέψει στην αρχή επομένως θα πρέπει να επιμείνεις και να δοκιμάσεις ξανά ώστε να αντικαταστήσεις μία συνήθεια με μία καλύτερη. Όταν κάνεις μία αγαπημένη δραστηριότητα την πρώτη σου εβδομάδα, τότε φρόντισε να το επαναλάβεις και την επόμενη εβδομάδα με την ίδια ή με κάποια άλλη δραστηριότητα.

Μην περιμένεις άλλο λοιπόν.
Ξεκίνα σήμερα κιόλας να εφαρμόσεις τα τρία αυτά απλά βήματα έχοντας κατά νου ότι μόνο εσύ μπορείς να αλλάξεις τη ζωή σου προς το καλύτερο. Κανείς άλλος.

Πάρε μία απόφαση τώρα και ξεκίνα.

Μη χάνεις άλλο χρόνο.

Αξίζεις μία καλύτερη ζωή!

Το χρωστάς στον εαυτό σου!