Κ04-#27: Βρες τι σου αρέσει να κάνεις

Δες εδώ πως κάνοντας μία μικρή άσκηση αυτογνωσίας, θα βρεις τί είναι αυτό που σου αρέσει να κάνεις, αυτό που σε κάνει να χάνεις την αίσθηση του χρόνου.

Όλοι μας χρειαζόμαστε μία παύση από την καθημερινότητα μας, τη ρουτίνα μας, ώστε να γεμίσουμε μπαταρίες τόσο πνευματικά όσο και ψυχολογικά κάνοντας πράγματα που μας γεμίζουν και μας κάνουν να αισθανόμαστε όμορφα.

Δυστυχώς οι υποχρεώσεις της ζωής μας έχουν κάνει όχι μόνο να μην έχουμε χρόνο να ασχοληθούμε με αυτά που μας αρέσουν να κάνουμε αλλά να έχουμε ξεχάσει κιόλας τί είναι αυτό που μας αρέσει να κάνουμε. Εάν δεν κάνεις εσύ ο ίδιος/ η κάτι συνειδητά για αυτό τότε η κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι δεν θα αλλάξει από μόνη της.

Χρειάζεται να δουλέψεις συνειδητά ώστε :

 1. Να θυμηθείς τί είναι αυτό που σου αρέσει να κάνεις
 2. Να κάνεις χώρο μέσα στην ατζέντα σου για αυτές τις δραστηριότητες αντί να ελπίζεις πως θα βρεθεί μαγικά λίγος χρόνος μέσα στην ημέρα για να τα κάνεις.

Κάποιοι από εμάς γνωρίζουμε τί είναι αυτό που μας αρέσει να κάνουμε. Κάποιοι άλλοι πάλι δεν έχουν ξοδέψει χρόνο για να το ανακαλύψουν.

Ξεκίνα λοιπόν κατεβάζοντας το έγγραφο «Η ζωή είναι ένα παιχνίδι» που θα σε βοηθήσει να θυμηθείς ποια είναι εκείνα που σου αρέσει να κάνεις.

Έχω δημιουργήσει τις ακόλουθες 9 κατηγορίες που θα σε βοηθήσουν να πάρεις κάποιες ιδέες που θα σου άρεσε να κάνεις. Δεν είναι απαραίτητο να βρεις κάτι σε όλες τις κατηγορίες. Ακόμα και μία δραστηριότητα να βρεις για να εντάξεις μέσα στην εβδομάδα σου είναι καλή για να ξεφύγεις από τη ρουτίνα σου.

 1. Πνευματικότητα
 2. Φυσική κατάσταση
 3. Επαφή με τη φύση
 4. Εξάσκηση του μυαλού
 5. Ταξίδια
 6. Προσφορά
 7. Κοινωνικότητα
 8. Προσωπική εξέλιξη
 9. Οργάνωση

Υπάρχει και μία δέκατη κατηγορία (Άλλο) που είναι ανοικτή να βάλεις κάτι που σου αρέσει και που δεν ανήκει σε κάποια από τις 9 κατηγορίες.

Στο κουτάκι «Τα συναισθήματά μου» περιέγραψε με δυο τρεις προτάσεις, πώς αισθάνεσαι όταν περνάς χρόνο κάνοντας την αγαπημένη σου δραστηριότητα. Αυτό θα είναι το κίνητρό σου για να σε κάνει να βρες επιτέλους το χρόνο που χρειάζεσαι για να κάνεις αυτό που σου αρέσει.

Αφού ανακαλύψεις τις δραστηριότητες που σου αρέσουν, τότε βγάλε το ημερολόγιό σου και προγραμμάτισε τουλάχιστον για μία ημέρα την εβδομάδα να βρεις χρόνο για σένα και να κάνεις αυτό που σου αρέσει περισσότερο.

Συνήθως οι περισσότεροι από εμάς είτε λόγο του ότι αισθάνονται βολεμένοι στη ρουτίνα τους ή γιατί είναι θύματα της αναβλητικότητάς τους, θα πουν χμμμ, ωραία τα λές εσύ… αλλά θα το κάνω από αύριο.

Δυστυχώς το αύριο δεν θα έρθει ποτέ. Καλύτερα να το κάνεις σήμερα. Μη χάνεις χρόνο λοιπόν. Κατέβασε σήμερα κιόλας το εργαλείο «Η ζωή είναι ένα παιχνίδι» και γράψε σήμερα τις δραστηριότητες που πιστεύεις ότι θα βελτιώσουν τη ζωή σου.

Σήμερα, όχι αύριο.

ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑΣ

Αν δεν είσαι ακόμα μέλος της παρέας μας, της τρελλοπαρέας μας, που μοιράζεται παρόμοιους προβληματισμούς, ανησυχίες και όνειρα, τότε μην χάνεις στιγμή.

Γίνε και σύ μέλος της ανερχόμενης κοινότητας της “Στοχοθεσίας”, κάνοντας click εδώ.
Επίσης μην ξεχάσεις να κάνεις follow και Like τη σελίδα της “Στοχοθεσίας” εδώ

Σε περιμένουμε!!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *